De beste autoverzekeraars vergelijken

De goedkoopste autoverzekering berekenen om de beste premie te achterhalen kan eenvoudig zijn, maar is lang niet zo gemakkelijk aan te vragen als vaak wordt gedacht. Er zitten namelijk wel wat haakjes en oogjes aan vast. De meeste automobilisten die willen overstappen doen dit in het algemeen uit ontevredenheid over de oude polis. Meestal is dit ontstaan uit onvrede doordat de premie na een schadeclaim ineens torenhoog werd. Dit heeft over het algemeen ook een negatief effect op de maluspositie. Deze maluspositie regelt de verhouding tussen het aantal negatieve schadevrije jaren en positie op de malusladder.

Negatieve maluspositie

Een negatieve positie kan bij sommige autoverzekeraars betekenen dat u geen schadevrije jaren meer opbouwt voor een bepaalde periode. Meestal is dit een jaar, maar het kan soms zelfs langer zijn. Zelfs als de klant een bonus-malusbeschermer heeft afgesloten kan dit bij sommige maatschappijen het geval zijn. Dit is natuurlijk enorm frustrerend voor de klant en uit ontevredenheid gaat men dan op zoek naar een betere autoverzekering. Helaas kan deze negatieve positie bij het overstappen een probleem zijn. Er zijn niet veel autoverzekeraars die klanten aannemen die bij hun oude verzekeraar zijn geschorst na een negatieve maluspositie (schadevrije jaren). Zulke klanten staan dan meestal ook geregistreerd in het systeem vertrouwelijke mededelingen en malusregistratie wat ook wel de zwarte lijst wordt genoemd. Hier zijn personen in opgenomen die om één of ander reden een verzekering zijn geweigerd of bij hun oude verzekeraar zijn geschorst. Ook automobilisten die een rijontzegging hebben staan op deze lijst vermeld. Het zal voor klanten die op deze lijst staan enorm moeilijk zijn om een nieuwe autoverzekering af te sluiten, mede omdat verzekeraars altijd eerst deze lijst raadplegen voordat nieuwe klanten worden aangenomen. Gelukkig zijn er wel opties om alsnog een autoverzekering aan te vragen, zij het wel stukken duurder.

Autoverzekering berekenen

De meeste klanten die met een negatieve maluspositie willen overstappen, lopen altijd het risico om bij het overstappen niet geaccepteerd te worden. De goedkoopste autoverzekering berekenen en afsluiten voor “gezonde” klanten is gelukkig wel een stuk gemakkelijker. Via deze website zijn er verschillende tips, hulpmiddelen en links beschikbaar die verwijzen naar de beste autoverzekeraars online. In de meeste gevallen staat hier zelfs een aantrekkelijkere korting tegenover bij het overstappen. Kijk dus snel voor meer informatie en de goedkoopste autoverzekering vergelijken.