Nalatigheid

De meeste autobezitters zien dit cruciaal stukje in het aanvraagproces meestal over het hoofd. De polisvoorwaarden. Toch is het handig om dit voor het aanvragen door te nemen, of in ieder geval in de 14 dagen afkoelperiode na het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Het voordeel van de polisvoorwaarden in de afkoelperiode doornemen is dat u alsnog de kans heeft om de nieuwe verzekeringsovereenkomst op te zeggen. Wettelijk gezien mogen consumenten tot 14 dagen bedenktijd hebben alvorens een definitieve overeenkomst ingaat. Het is natuurlijk niet zo handig, maar daar is de wettelijke bedenktijd voor. Het liefst zien wij dat autobezitters de polisvoorwaarden doornemen voordat er een nieuwe autoverzekering online wordt afgesloten. Bekijk hier een mooi voorbeeld waarom het belangrijk is de polisvoorwaarden door te nemen alvorens een nieuwe autoverzekering af te sluiten. U kunt zich voorstellen dat het enorm vervelend is als een dergelijk voorval u overkomt.

Hulp bij het begrijpen van polisvoorwaarden

Gelukkig zijn er genoeg verzekeraars die een eenvoudig te begrijpen taalgebruik in de polisvoorwaarden gebruiken. Het is natuurlijk ook jammer als een overgrote deel van de klanten deze niet begrijpt. De verzekeringsvoorwaarden waarvan het taalgebruik op een zeer academisch niveau is toegespitst zal 9 van de 10 keer niet begrepen worden. In het verleden kwam het regelmatig voor dat consumenten absoluut geen idee hadden wat er nou precies werd bedoeld. Dit had meer met het niveau van taalgebruik te maken dan het niveau van de gemiddelde Nederlander. Gelukkig zijn die tijden ver achter ons en kunnen consumenten, door eenvoudig de klantenservice te bellen, hulp en uitleg krijgen bij het begrijpen van de polisvoorwaarden.

Polisvoorwaarden eenvoudig vergelijken

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste consumenten hebben ook absoluut geen zin om alle polisvoorwaarden apart te gaan vergelijken. Om die reden zijn er verschillende websites die naast de premie ook de verzekeringsvoorwaarden vergelijken. Op onze pagina met een overzicht van verzekeraars zult u geen overzicht treffen van verschillende polisvoorwaarden. Als u hier wel behoefte aan heeft, laat het ons dan weten en we zullen deze als te downloaden pdf aanbieden via onze formulieren.