Goedkoop, goedkoper, goedkoopst!

De meeste consumenten willen natuurlijk zo goedkoop mogelijk een nieuwe autoverzekering afsluiten. Het is natuurlijk ook wel een beetje het aard van het beestje. Toch is dit niet altijd even handig en uitsluitend afgaan op de laagste premie alleen kan soms zelfs desastreus uitpakken. Het is bij een autoverzekering vergelijken altijd handig om op meerdere punten te letten dan de laagste premie alleen. Dit zorgt ervoor dat die lage premie ook na een schadeclaim of andere calamiteit, waardoor er meestal een polismutatie ontstaat, daadwerkelijk goedkoop blijft. Dit hebben ontzettend veel consumenten op de verkeerde manier moeten ondervinden. Het is dan ook al ettelijke malen voorgekomen dat dit tot een torenhoge premie leidt waardoor er een betalingsachterstand is ontstaan. Als langdurige wanbetaling het geval is, is er op een gegeven moment voor de autoverzekeraar helaas geen andere optie meer mogelijk dan uw polis te royeren. U bent natuurlijk niet van de schuld af en dit zal u hoe dan ook moeten voldoen. Toch is niet alle hoop verloren. Er is namelijk een manier om dit te voorkomen en er zijn mensen die u graag willen helpen.

Waarop letten bij het vergelijken van de goedkoopste autoverzekeringen online

Het eerste wat u doet is om na te gaan welke dekking u precies nodig heeft. Dit kunt u bepalen aan de hand van uw rijstijl en de leeftijd van uw auto. Heeft u een oude auto? Dan is een basis WA dekking meestal voldoende. Is uw rijstijl slecht, maar is uw voertuig toch van een dusdanige waarde, dan is het verstandig om een All-risk dekking te overwegen. Lees op deze pagina meer informatie over de verschillende dekkingen en hoe deze in uw voordeel kunnen werken. Na het kiezen van de juiste dekking moet u nagaan of er verschillen in de hoogte van de premie zullen zijn als gevolg van een ongeval en schadeclaim. Het klinkt raar, maar dit hangt nauw samen met uw rijstijl. Hoe beter u zich aan de regels houdt en aan het verkeer deelneemt, des te kleiner de kans op een ongeval. Er zijn dekkingen die u van een premieverhoging na een schadeclaim kunnen beschermen. Zo een dekking is bijvoorbeeld de no-claim/beschermer. De naam zegt het al. Bij een schadeclaim blijft uw no-claim beschermd. Uw no-claim houdt simpelweg de schadevrije jaren in waarbij u dus geen ‘claim’ heeft gedaan om schade te laten herstellen. Dit kan het verschil uitmaken tussen een lage premie in het begin of een lage premie die ook na een dusdanige tijdsverloop goedkoop blijft.

Vergelijk een autoverzekering op meerdere punten

Het is belangrijk om uw autoverzekering op meerdere punten te vergelijken. Via deze website kunt u aanbieders op meerdere punten dan de premie alleen nagaan. Dit zorgt ervoor dat u nooit achterblijft bij eventuele ontwikkelingen omtrent de verzekeringspolis. Een belangrijke punt bij het vergelijken zijn de verzekering- en polisvoorwaarden. Deze geven aan welke rechten, plichten en verplichtingen u dient na te komen in geval van een calamiteit. Stel u kiest ervoor om van een lage premie te profiteren en u heeft bij het aanvragen gekozen voor een ‘in-house’ schadeherstel. Na verloop van tijd bent u dit compleet vergeten en u heeft door haast de auto snel laten repareren bij een schadehersteller bij u om de hoek. U geeft de schade wel bij de autoverzekeraar aan. Wat er dan gebeurt is dat u in overtreding bent. U heeft tenslotte bij aanvang aangegeven van een korting te willen profiteren en daardoor uw schade bij schadeherstellers en het netwerk van de autoverzekeraar te laten repareren. U kunt er dan vanuit gaan dat de reparatie niet wordt vergoedt wat betekent dat u zelf voor de kosten zal moeten opdraaien. In de regel zal dit niet gauw het geval zijn, maar de verzekeraar kan dan wel een verplichte eigen risico vragen. De hoogte hiervan kan als clausule opgenomen zijn in uw polisblad. Dit is natuurlijk vervelend en u jaagt zich onnodig op kosten. Ga dus altijd meerdere punten na. Noteer en bewaar deze op een plek waar het gemakkelijk terug te vinden is, of check uw digitale polis welke meestal wel door autoverzekeraars wordt aangeboden. U weet nu waarop u moet letten bij een autoverzekering vergelijken om online ook echt de goedkoopste premie te selecteren.